CEO Vijesti

Održana edukacija: “Pisanje projektnih prijedloga”

Apr 24, 2014 | Vijesti

  • Facebook
Centar za edukaciju i obrazovanje, u srijedu je (23.04.2014.), uručenjem certifikata okončao dvodnevnu edukaciju iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za EU i domaće fondove. Riječ je o projektu besplatnih edukacija za građane Tuzle i Tuzlanskog kantona, kojima se želi prenijeti znanja i iskustva koja će im trebati na tržištu rada. Edukaciji je prisustvovalo 15 polaznika.

 

Učesnici su razvijali svoje projektne prijedloge, kroz šest modula: definisanje problema projekta, istraživanje tržišta, planiranje aktivnosti, menadžment, LFM i SWOT matrica i planiranje budžeta. Edukacija je organizovana kroz teorijski i praktični rad, pri čemu se nastojalo da svaki polaznik dobija jasne upute za razvoj vlastitog projekta.  Veliki broj polaznika, koji su uzeli učešće u procesu edukacije, je nezaposlen, a većina je istakla, da im je ovo bila prva prilika da slušaju treninge na ovu temu.

  • Facebook

„Pisanje projektnih prijedloga i upravljanje projektima postaje tražena vještina na tržištu rada. Tuzlanski kanton je područje sa najvećim brojem nezaposlenih, prije svega, mladih ljudi. Svjesni smo da  veliki broj zainteresovanih nisu u stanju platiti kotizaciju za učešće na sličnim edukacijama. Stoga će Centar za edukaciju i obrazovanje, kao društveno odgovorna organizacija, i u narednom periodu, organizovati slična besplatna predavanja. Za naredni period, planiramo organizaciju poslovnih edukacija, na kojima ćemo polaznicima ponuditi programe, znanja i vještine osnivanja biznisa, pisanja poslovnih planova, kao i procedure registracije poslovnih subjekata“ – istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla.   

Edukacija se odvijala u ugodnom ambijentu Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla. Na kraju, treba napomenuti, da je edukacija implementirana uz pomoć BH Telecom i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Vezani članci:

Besplatna edukacija

Kako napisati projektni prijedlog

Share This