CEO Vijesti

Besplatna edukacija: “Pisanje projektnih prijedloga i upravljanje projektima”

Apr 12, 2014 | Vijesti

  • Facebook

Javni poziv je zatvoren! Zbog velikog broja prijavljenih, koji prelazi naše kapacitete, okončali smo prijave za ovaj ciklus. Hvala svim prijavljenim! Novi javni poziv možete očekivati u narednom periodu.

Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, poziva sve zainteresovane da se prijave na besplatnu edukaciju iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za domaće i EU fondove. Glavni cilj seminara je obučiti polaznike za pripremu projekata, koji će biti prihvatljiv za programe bespovratnih sredstava, te zadovoljiti stroge formalne kriterije koje postavljaju investitori i donatori.

Znanja i vještine  pisanja projekata, postaju osnovna kompetencija za radno mjesto, jer su BIH otvoreni različiti fondovi, kako strani, tako i domaći, te će stručnjaci za ovu oblast postati sve traženiji na tržištu rada.

Polaznici koji budu pokazali određeni stepen napredovanja, dobiće certifikate o završenoj obuci.

 Ciljne skupine:
• Nezaposleni
• Studenti i srednjoškolci završnih godina
• Udruženja, pojedinci i institucije koji apliciraju na različite projekte
• Ostali pojedinci zainteresirani za usavršavanje tehnika pisanja poslovnih planova i projekata, te predstavljanja poslodavcima i investitorima

Sadržaj:

– Definisanje projektnog problema

– Analiza potreeba okruženja

– Projektna terminologija

– Izrada matrica (LFM i SWOT)

– Menadžment projekta

– Izrada finansijskog plana

– Upravljanje projektom

– Šta treba uzeti u obzir prilikom pisanja projektnog prijedloga?

– Uspješne priče iz prakse

– Informacije o otvorenim fondovima bespovratne pomoći i načinima apliciranja

 

Učešće na seminaru je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila: info@ceo.ba. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt telefon, e-mail, te ideju koju žele razviti. Broj slobodnih mjesta je ograničen. Mjesto održavanja treninga: Tuzla

Edukacija je besplatna za sve učesnike/ce. Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, snosi troškove trenera, organizacije i radnog materijala. Učesnici sami snose troškove prevoza i smještaja.

Organizacija edukacije, omogućena je uz pomoć BH Telecom i Federalnog ministarstva kulture i sporta

Share This