CEO Vijesti

Uspješno završen projekat razvoja poduzetničkih kompetencija mladih

Dec 29, 2023 | CEO vijesti, Vijesti

Projekat podrške mladim poduzetnim osobama, u organizaciji Centra za edukaciju i obrazovanje, realiziran u proteklih 6 mjeseci, okupio je veliki broj korisnika, potencijalnih i postojećih poduzetnika.

Osnovni cilj projekta bio je ekonomsko osnaživanje mladih i nezaposlenih, koji su kroz aktivnosti identifikacije i razvoja kompetencija i poslovnu akademiju,  imali priliku praktično razviti vlastite poslovne modele, projekte, upoznati uspješne poduzetničke priče, te kroz direktan razgovor sa uspješnim poduzetnicima uočiti prednosti vođenja vlastitog posla.  Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještina iz oblasti razvoja poduzetničke ideje, istraživanja tržišta i konkurencije, marketinga, menadžmenta, finansija, računovodstva, prodaje, administracije i razvoja biznis plana.

  • Facebook

Projekat je bio odlična prilika svim zainteresovanim da steknu vještine i kompetencije koje su neophodne za tržište rada, bez obzira da li žele osnovati vlastiti posao, ili raditi kod poslodavca. Jedinstven i praktičan pristup korisnicima pružen je kroz panel diskusije na kojima se razgovaralo o poduzetničkim izazovima, prednostima, barijerama, te adresama na koje se mogu obratiti kako bi dobili finansijsku podršku za realizaciju vlastite poslovne ideje. Kao jedan od uspješnih rezultata provedenih aktivnosti, može se navesti da je određeni broj korisnika već krenulo u proces registracije vlastitog biznisa. Njih smo direktno povezali sa investitorima i fondacijama koji će finansijski podržati njihove biznise, a mi ćemo im biti mentorska podrška u narednom periodu“, istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje.

Centar za edukaciju i obrazovanje će i u narednom periodu, organizovati slične edukacije. Projekne aktivnosti podržali su Grad Tuzla i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Share This