CEO Vijesti

Dodjela certifikata polaznicima poduzetničke edukacije

Dec 29, 2012 | Vijesti

  • Facebook
Centar za edukaciju i obrazovanje, u četvrtak je (27.12.2012.), uručio certifikate polaznicima druge generacije poduzetničke edukacije. Riječ je o projektu osposobljavanja mladih i potencijalnih poduzetnika iz oblasti pisanja poslovnih planova.

U ovom ciklusu, 15 polaznika, razvijalo je svoje  poslovne planove, kroz šest modula: uvod u poduzetništvo, istraživanje tržišta i konkurencije, marketing, tehnološki postupak proizvodnje, menadžment i finasijsko upravljanje.Nastava je organizovana kroz teorijski i praktični rad, pri čemu se nastojalo da svaki polaznik dobija jasne upute za razvoj svog biznisa.

Tokom implementacije projekta u 2012. godini, ukupno 50 mladih, nezaposlenih ljudi sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, dobilo je priliku da stekne znanja i vještine u pisanju poslovnog (biznis) plana, projekata za NVO, kao i pripreme CV-a.

Centar za edukaciju i obrazovanje će i u narednom periodu, nastaviti ovaj društveno – odgovorni projekat, te organizovati slične edukacije. Na kraju, treba napomenuti, da je edukacija organizovana uz pomoć granta Općine Tuzla.

Share This