CEO Vijesti

Dodjela certifikata polaznicima edukacije “Pisanje projekata za EU fondove”

May 30, 2013 | Vijesti

  • Facebook
Centar za edukaciju i obrazovanje, u četvrtak je (30.05.2012.), uručenjem certifikata okončao prvi dio edukacije iz oblasti pisanja projekata za EU i domaće fondove. Riječ je o projektu besplatnih edukacija za građane Tuzle i Tuzlanskog kantona, kojima se želi prenijeti znanja i iskustva koja će im trebati na tržištu rada.

U ovom ciklusu, 50 polaznika iz cijelog Tuzlanskog kantona, razvijalo je svoje  projekt

  • Facebook
e, kroz šest modula: definisanje problema projekta, istraživanje tržišta, planiranje aktivnosti, menadžment, LFM matrica i planiranje budžeta.Edukacija je organizovana kroz teorijski i praktični rad, pri čemu se nastojalo da svaki polaznik dobija jasne upute za razvoj vlastitog projekta.

Veliki broj polaznika, koji su uzeli učešće u procesu edukacije, je nezaposlen, a prema njihovim riječima, stečena znanja će im pomoći, za bolju poziciju na tržištu rada. Većina je istakla, da im je ovo bila prva prilika da slušaju treninge na temu pisanja projekata.

  • Facebook
Zbog velikog broja zainteresovanih za ovu temu, koji su se prijavili na ovaj ciklus edukacija, Centar za edukaciju i obrazovanje će i u narednom periodu, organizovati slična predavanja.

Edukacija se odvijala u ugodnom ambijentu Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla. Na kraju, treba napomenuti, da je projekat implementiran uz pomoć granta Općine Tuzla.

Share This