CEO Vijesti

Besplatna edukacija: “Pisanje projektnih prijedloga”

Nov 10, 2014 | Vijesti

  • Facebook
ZBOG IZUZETNO VELIKOG BROJA PRIJAVA, JAVNI POZIV ZA BESPLATNU EDUKACIJU, NA TEMU PISANJA PROJEKTNIH PRIJEDLOGA JE ZATVOREN. U TOKU JE SELEKCIJA PRIJAVA. HVALA NA INTERESOVANJU I PRIJAVAMA.

U okviru projekta “I ja sam poduzetnik/ca”, Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, organizuje besplatnu edukaciju iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za domaće i EU fondove. Glavni cilj seminara je obučiti polaznike za pripremu projekata, koji će biti prihvatljiv za programe bespovratnih sredstava, te zadovoljiti stroge formalne kriterije koje postavljaju investitori i donatori.

Znanja i vještine  pisanja projekata, postaju osnovna kompetencija za radno mjesto, jer su BIH otvoreni različiti fondovi, kako strani, tako i domaći, te će stručnjaci za ovu oblast postati sve traženiji na tržištu rada.

Polaznici koji budu pokazali određeni stepen napredovanja, dobiće certifikate o završenoj obuci.

 

 Ciljne skupine: 
• Nezaposleni 
• Studenti i srednjoškolci završnih godina 
• Udruženja, pojedinci i institucije koji apliciraju na različite projekte 
• Ostali pojedinci zainteresirani za usavršavanje tehnika pisanja poslovnih planova i projekata, te predstavljanja poslodavcima i investitorima

Sadržaj:

– Definisanje projektnog problema

– Analiza potreeba okruženja

– Projektna terminologija

– Izrada matrica (LFM i SWOT)

– Menadžment projekta

– Izrada finansijskog plana

– Upravljanje projektom

– Šta treba uzeti u obzir prilikom pisanja projektnog prijedloga?

– Uspješne priče iz prakse

– Informacije o otvorenim fondovima bespovratne pomoći i načinima apliciranja

 

Učešće na seminaru je besplatno, a svi zainteresovani, mogu se prijaviti isključivo putem sljedećeg obrascaBroj slobodnih mjesta: 5. Mjesto održavanja treninga: Tuzla. Prednost pri odabiru polaznika, imat će naši članovi.

Edukacija je besplatna za sve učesnike/ce. Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, snosi troškove trenera, organizacije i radnog materijala. Učesnici sami snose troškove prevoza i smještaja.

Share This