CEO Vijesti

VI Sajam mladih poduzetnika/ca

Aug 26, 2019 | Vijesti

  • Facebook

U okviru implementacije projekta podrške mladim poduzetnicima, Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u subotu 24.08.2019. godine, organizovao je VI Sajam mladih poduzetnica. Sajam je održan na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli,a svoje radove, izlagali su uspješni mladi poduzetnici i poduzetnice, koji su prošli poslovne edukacije u sklopu Centra za edukaciju i obrazovanje, te razvili svoje poslovne ideje.

Tokom Sajma, posjetitelji su imali priliku pogledati radove mladih poduzetnika i poduzetnica iz Tuzle, Sarajeva i Zavidovića, koji se bave proizvodnjom tradicionalnih proizvoda, izradom nakita, uzgojem magaraca i proizvodnjom proizvoda na bazi magarećeg mlijeka, kao i fraktalnim crtanjem.

  • Facebook
 

Ovim projektom, Centar za edukaciju i obrazovanje nastavlja aktivnosti aktivnog zalaganja za razvoj poduzetništva u BiH, te mladim  pruža praktičnu pomoć u realizaciji njihovih poslovnih ideja, kao i promociji njihovih biznisa. Svjesni smo da je teško razviti vlastiti poslovni poduhvat, te i na ovaj način želimo pomoći mladim osobama koji razvijaju svoje biznise“ – istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla.

 

  • Facebook

„Sajam je odlična prilika za prezentaciju naših proizvoda. Pohvalila bih organizaciju, kao i lokaciju dešavanja. Zahvaljujem se na pozivu i nadam budućoj saradnji“ – rekla je Lejla Redžepagić, iz Udruženja „Prijateljice“ Tuzla, koja je na sajmu predstavila metode fraktalnog crtanja, koje nudi udruženje.

„Sajam je ispunio naša očekivanja. Ono što nas je posebno dojmilo, je da nas kupci prepoznaju, što nam imponuje. Veoma je bitno što smo postojećim i potencijalnim kupcima prezentovali našu ponudu. Sajam je organizovan na zavidnom nivou. Nadam se da ćemo izlagati i naredne godine.“- rekao je Alen Jusupović, suvlasnik farme magaraca „Mali farmer“ iz Zavidovića.

Projektne aktivnosti, realizovat će se do kraja godine, a o narednim aktivnostima, javnost će biti blagovremeno obavještena putem medija i portala www.ceo.ba.

VIše fotografija sa Sajma, možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Share This