CEO Vijesti

Publikovane dvije nove knjige o poduzetništvu

Jan 29, 2015 | Vijesti

  • Facebook

Centar za edukaciju i obrazovanje, publikovao je dvije nove knjige. Riječ je o naslovima „Napišite poslovni plan i pokrenite posao“ i „Eko poduzetništvo“.

Knjiga „Napišite poslovni plan i pokrenite posao“, autora Almira Paočića, donosi praktične  i jednostavne savjete o pisanju poslovnog (biznis) plana. Kreiranje poslovnog plana je prvi korak koji trebate uraditi kada počinjete neki posao, u okviru nove ili već postojeće organizacije. Sadržajno, u knjizi možete naći dijelove uspješno realizovanih poslovnih planova. Uz pomoć ove publikacije, lakše ćete uočiti prilike i prepreke koje se nalaze u okruženju, jednostavnije analizirati konkurenciju, uočiti koje efekte možete očekivati od posla koji želite raditi, te da li će taj posao u određenom vremenu biti finansijski isplativ. 

Publikacija „Eko poduzetništvo“, autorice Mirne Halilović, kreirana je sa ciljem predstavljanja jednostavnih i praktičnih načina iskorištavanja komunalnog otpada . Uz malo mašte, slijedeći primjere iz brošure, moguće je iskoristiti stvari koje namjeravate baciti i napraviti nešto što ćete ponovo koristiti.

Sve informacije o publikacijama, možete dobiti putem e-maila: info@ceo.ba ili tel: 061 291 551.

 

  • Facebook
  • Facebook

Share This