CEO Vijesti

Održana edukacija iz oblasti pisanja projektnih prijedloga

Nov 8, 2021 | CEO vijesti

  • Facebook

U organizaciji Centra za edukaciju i obrazovanje, u Tuzli je u subotu 06.11.2021. godine, održana edukacija iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za organizacije i pojedince koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz oblasti projektog menadžmenta. Na edukaciji je prisustvovalo 10 učesnika iz Tuzle koji su tokom rada sa predavačima imali priliku da se upoznaju sa projektnim obrascem, steknu znanja o razvoju stabla projektnog problema, definisanja ciljeva, izrade logičke matrice i budžeta projekta. Edukacija je bila praktična i interaktivna, te su se polaznici mogli upoznati sa nizom alata koji im mogu pomoći u izradi njihovih projektnih aplikacija.

 

  • Facebook

U Bosni i Hercegovini dostupni su brojni fondovi iz domaćih i stranih izvora, za razvoj raznih aktivnosti i programa. Međutim, evidentan je nedostatak znanja u ovoj oblasti kako za pisanje tako i za vođenje projekata. Iz tog razloga, neophodno je realizirati ovakve i slične edukacije, kako bi organizacije mogle pripremiti što kvalitetnije projekte, te na taj način realizirati planirane aktivnosti u svrhu jačanja zajednice i društva u cjelini, saopštili su iz Centra za edukaciju i obrazovanje.

Edukacija je provedena u okviru projekta kojeg sufinansiraju Grad Tuzla i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

 

Ukoliko želite više znati o projektnom menadžmentu, poduzetništvu, obračunima, pisanju biznis plana ili vođenju poslovanja, preporučujemo da pogledate naša izdanja:

Sve što želite znati o poduzetništvu, ali nemate koga pitati

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

Napišite poslovni plan i pokrenite posao

Share This