CEO Vijesti

Održan Sajam mladih poduzetnica

Aug 31, 2014 | Vijesti

  • Facebook
U sklopu projekta: “I ja sam poduzetnik/ca”, Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u nedjelju 31.08.2014. godine, organizovao je Sajam mladih poduzetnica. Sajam je održan na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a svoje radove, izlagale su uspješne mlade poduzetnice, koje su prošle poslovne edukacije u sklopu Centra za edukaciju i obrazovanje, te razvile svoje poslovne ideje.

  Tokom Sajma, posjetitelji su imali priliku pogledati radove mladih poduzetnica, koje se bave izradom nakita, tradicionalnim tkanjem, restauracijom i izradom unikatnih predmeta, te proizvodnjom meda.

„Projektom „I ja sam poduzenik/ca“, Centar za edukaciju i obrazovanje nastavlja aktivnosti aktivnog zalaganja za razvoj poduzetništva u BiH, te mladim  pruža praktičnu pomoć u realizaciji njihovih poslovnih ideja, kao i promociji njihovih biznisa. Svjesni smo da je teško razviti vlastiti poslovni poduhvat, te i na ovaj način želimo pomoći mladim osobama koji razvijaju svoje biznise . U okviru ovog projekta, planirane su i aktivnosti organizacija besplatnih poslovnih edukacija, kao i izrada portala www.mojuspjeh.ba, koji će pružiti priliku online promocije poduzetništva mladih.“ – istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla.

  • Facebook

„Podržavam organizaciju Sajma i pomoć, koju Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, pruža mladim poduzetnicama. U današnje vrijeme, nailazimo na brojne poteškoće u razvoju svojih biznisa. Uz sve prisutne probleme, moram istaći da sam veoma zadovoljna svojim poslovanjem, a uz ovakvu podršku, vjerujem da ću i u budućnosti uspješno poslovati.“- rekla je Amina Muharemagić, direktorica BEE MED doo Tuzla.

 „Organizacija Sajma bila je fantastična, i u ugodnom ambijentu Panonskih jezera u Tuzli. Moja očekivanja su ispunjena, razmijenjena su iskustva sa ostalim učesnicama, te promovisani naši proizvodi.“ – rekla je Snežana Marković, osnivač poslovnog poduhvata Gospožica, koja se bavi izradom unikatnog nakita.

  • Facebook

Projekat „I ja sam poduzenik/ca“, realizovat će se do kraja godine, a o narednim aktivnostima, javnost će biti blagovremeno obavještena putem medija i portala www.ceo.ba.

Projekat sufinansira Općina Tuzla.

Više fotografija, možete pogledati na našem Facebook profilu.

Share This