CEO Vijesti

Održan II “Sajam mladih poduzetnika/ca”

Aug 30, 2015 | Vijesti

  • Facebook
U sklopu projekta: “Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh”, Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u nedjelju 30.08.2015. godine, organizovao je II Sajam mladih poduzetnika/ca. Sajam je održan na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a svoje radove, izlagali su mladi poduzetnici i poduzetnice.

 

Tokom Sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se sa njihovim radom, te naučiti nešto više o proizvodnji meda, sapuna, nakita, unikatnih predmeta i sl. Osim toga, predstavljena je i nova usluga Centra za edukaciju i obrazovanje „Pasoš kompetencija“. Ispunjavanjem “Pasoša kompetencija” olakšava se proces prepoznavanja vlastitih znanja, vještina i kompetencija, što rezultira bolje pozicioniranje na tržištu rada, prepoznavanje vlastitih prednosti i mogućnosti za osnivanje samostalnog poslovnog poduhvata ili jačanje samopouzdanja.

 

„Ovim projektom, Centar za edukaciju i obrazovanje nastavlja aktivnosti aktivnog zalaganja za razvoj poduzetništva u BiH, te mladim pruža praktičnu pomoć u realizaciji njihovih poslovnih ideja, kao i promociji njihovih biznisa. Želimo mladima našeg grada ponuditi praktičnu pomoć u razvoju njihovih poslovnih ideja. Jedan od načina je i širenje tržišta putem organizacije Sajma, kojeg organizujemo već drugi put.– istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla.

Učesnici sajma istakli su zadovoljstvo učešćem i prezentacijom svojih proizvoda, te potrebu kontinuiranog organiziranja sličnih aktivnosti.

  • Facebook

Projekat „Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh“, realizovat će se do kraja godine, aktivnostima poput poslovnih edukacija i ispunjavanja „Pasoša kompetencija“, a o svemu, javnost će biti blagovremeno obavještena putem medija i portala www.ceo.ba. Projekat sufinansira Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Share This