CEO Vijesti

Nastavak saradnje sa NUB “Derviš Sušić” Tuzla

Mar 6, 2013 | Vijesti

  • Facebook
Danas je direktor Centra za edukaciju i obrazovanje, gosp. Almir Paočić posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla gdje se susreo sa direktorom ove ustanove mr. Edinom Jahićem. Povod za ovu posjetu je obilježavanje godišnjice Centra prilikom čega je dodijeljena zahvalnica direktoru Jahiću.

Ovom prilikom razgovarano je o nastavku vrlo uspješne saradnje između Centra i Biblioteke. Centar za edukaciju i obrazovanje pruža mogućnosti za obuku i dodatno obrazovanje, a riječ je o radionicama vezanim za pisanje i izradu projekata, kako bi se pomoglo mladima da se što više uključe u tržišne tokove, te na taj način sami izbore i pronađu adekvatan posao.

 

 

           U narednom periodu i dalje ćemo sarađivati, jer planiramo pored pomenutih edukacija proširiti aktivnosti, a sve to za dobrobit mladih. U pripremi je izdavanje brošure o planiranju biznis planova i projekta i tu svakako vidimo Biblioteku kao saradnika, kazao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje.

Osnovni cilj ovog Centra jeste da se građanstvo Tuzle uključi u tržišne tokove, kako bi stekli kompetenciju i potrebna znanja i vještine o pisanju projekata i biznis planova, jer to je sastavni dio današnjeg modernog društva, a uskoro i osnovno znanje za dobijanje posla.

Direktor Biblioteke zahvalio se gostu na posjeti i ukazanom povjerenju, te je istakao da će u narednom periodu vrata ove ustanove biti otvorena za sva udruženja koja potiču stručno usavršavanje.

           Veliko mi je zadovoljstvo sarađivati sa Centrom za edukaciju i obrazovanje, koji pomaže osjetljivim katagorijama društva kao što su mladi, žene i nezaposleni. U narednom periodu ova ustanova će svakako realizirati zajedničke aktivnosti sa ovim udruženjem, riječi su direktora Jahića.

Share This