CEO Vijesti

Jačanje internih kapaciteta iz oblasti finansija i računovodstva

Dec 18, 2023 | Vijesti

  • Facebook

Foto: Finconsult

U okviru Plana aktivnosti i dobijenim preporukama jačanja i razvoja organizacijskih kapaciteta, protekla 3 mjeseca, predstavnici Centra za edukaciju i obrazovanje, učestvovali su u programu finansijsko – računovodstvene edukacije.

Osnovni cilj edukacije je osposobiti učesnike za samostalan rad u finansijama i računovodstvu, te unaprijediti postojeća znanja u okviru savjetodavnog pristupa klijentima. Uz podršku stručnog i profesionalnog predavačkog osoblja, učesnici su stekli praktično znanje i vještine rada u: finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencijama, obračunu plaća, sastavljanju finansijskih izvještaja i izradi poreznih prijava. Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještine iz oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija i poreza.

Organizator edukacije, bila je edukativno-konsultantska kuća FINconsult doo iz Tuzle, kojoj je ovo bila 40. generacija polaznika.

Aktivnosti kontunuirane finansijske edukacije, podržao je Institut za razvoj mladih KULT, koji organizacijama iz Bosne i Hercegovine, pruža pažljivo osmišljenu mentorsku podršku u razvoju njihovih kapaciteta. Projekat Snaga lokalnog, finansijski podržava USAID-a Bosne i Hercegovine.

Vezani članci: Sve što želite znati o poduzetništvu, ali nemate koga pitati

Share This