CEO Vijesti

Edukacija: Prepoznavanje i rješavanje praktičnih poslovnih problema

Mar 20, 2017 | Vijesti

Dvanaest polaznika, završilo je praktičnu poslovnu edukaciju, koju je tokom proteklog mjeseca organizovao Centar za edukaciju i obrazovanje iz Tuzle. Edukacija je bila struktuirana kroz nekoliko modula, a uključivala je procjenu izvodivosti poslovne ideje, praktične analize studija slučaja, rješavanje problema na tržištu, izgradnju menadžerskih vještina, tehnike prodaje, pravni okvir biznisa, vođenje finansija i računovodstva za start up preduzeća, kao i pronalazak sredstava za pokretanje samostalnih poslovnih poduhvata.

 

  • Facebook

Osnovni cilj edukacije, bio je prenošenje praktičnih znanja i vještina polaznicima, koji su tokom svakog modula imali priliku rješavati razne zadatke iz svakodnevnog života jedne organizacije. Kroz interaktivan rad, polaznicima je predstavljeno poslovanje određenog pravnog lica, te problem, koji su zajedno sa predavačem trebali riješiti.

 „Edukacija se temeljila  na prikazima stvarnih problema na tržištu. Željeli smo da mladim osobama, potencijalnim poduzetnicima predstavimo realnu sliku vođenja poslovnog poduhvata, te kroz zanimljive vježbe, što više približimo poduzetnički svijet. Iskreno se nadam da će ovi mladi i vrijedni ljudi, u budućnosti biti uspješni pokretači novih samostalnih poslovnih poduhvata.“, riječi su direktora Centra za edukaciju i obrazovanje Almira Paočića. 

 

  • Facebook

 

Edukacija je provedena u okviru projekta „Iskoristi svoje kompetencije i (samo)zaposli se!“, kojeg sufinansiraju Grad Tuzla i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.  

 

Vezani članci:

Napišite poslovni plan i pokrenite posao

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

 

Share This