CEO Vijesti

Polaznicima poduzetničke edukacije uručeni certifikati

Oct 11, 2012 | Vijesti

  • Facebook
Centar za edukaciju i obrazovanje, danas je uručio certifikate polaznicima prve generacije poduzetničke edukacije. Riječ je o projektu osposobljavanja mladih i potencijalnih poduzetnika iz oblasti pisanja poslovnih planova. Tokom edukacije, 18 polaznika, razvijalo je svoje  poslovne planove, kroz šest modula: uvod u poduzetništvo, istraživanje tržišta i konkurencije, marketing, tehnološki postupak proizvodnje, menadžment i finansijsko upravljanje.

Treninzi su se odvijali u ugodnom ambijentu NUB “Derviš Sušić” Tuzla. Nastava je organizovana kroz teorijski i praktični rad, pri čemu se nastojalo da svaki polaznik dobija jasne upute za razvoj svog biznisa. Da je to dobar put za prenošenje znanja, govore riječi samih polaznika:

  • Facebook

“Imam potrebu napomenuti da je ovaj seminar za mene bio jedno veoma korisno, i svakako pozitivno iskustvo, koje je  proširilo moje vidike u pogledu poduzetništva i razvoja samostalnog biznisa. Predavanje su bila veoma interesantna, jednostavna,  primljiva, razumljiva i nama “običnim” ljudima, koji se ne razumijemo baš previše u ekonomiju ili vještine poduzetništva.” , riječi su Emine Kurtalić.

Hajdeja Rastoder, kaže: “Predavanja ovog tipa bi trebalo da prođu svi oni, koji su završili klasičnu ekonomiju i sa fakulteta izašli sa suhoparnom teorijom, a po mogućnosti i svi drugi, koji razmišljaju o vlastitom biznisu.

Centar za edukaciju i obrazovanje će i u narednom periodu, organizovati slične edukacije. Na kraju, treba napomenuti, da je ovaj ciklus edukacije organizovan uz pomoć granta Općine Tuzla.

Share This