CEO Vijesti

INFOGRAFIKA: 9 koraka do uspješnog biznis plana

Apr 23, 2020 | CEO vijesti

  • Facebook

Poduzetništvo podrazumjeva cjeloživotno učenje i lični razvoj. Svaka individua, mora kontinuirano da napreduje, te planira vlastiti napredak. Isto tako, potreban nam je plan kada želimo početi ili razviti neki posao. Zato nam služi biznis plan, odnosno poslovni plan.

Biznis (poslovni) plan sadrži sve bitne elemente, kojima opisujete ono što želite postići. Teško ćete naći bilo koji ozbiljan i uspješan poslovni poduhvat koji je počeo bez bilo kakvog plana. U ovom tekstu, pomoći ćemo vam da što lakše napišete svoj biznis (poslovni) plan, koji će biti primamljiv i interesantan potencijalnim investitorima, ali koji treba služiti i vama, jer ćete ipak vi voditi svoj posao.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD SLIKE

Kreiranje poslovnog plana je prvi korak koji trebate uraditi kada počinjete neki posao, u okviru nove ili već postojeće kompanije. On vam pomaže da realno sagledate prilike i prepreke koje se nalaze u okruženju, saznate ko vam je konkurencija, koje efekte možete očekivati od posla koji želite raditi, te da li će taj posao u određenom vremenu biti finansijski isplativ.

  • Facebook

Vezani članci:

Sve što želite znati o poduzetništvu, ali nemate koga pitati

Kako pokrenuti biznis?

NAPOMENA: Tekst je vlasništvo autora i Centra za edukaciju i obrazovanje. Nije dozvoljena distribucija i korištenje ovog teksta, ili njegovih dijelova, bez dozvole autora i uz obavezno navođenje izvora.

Share This