CEO Vijesti

Dozvolite da se predstavimo

Jul 19, 2017 | Vijesti

  • Facebook

Pasoš kompetencija je instrument koji služi za identifikaciju sposobnosti, koje možda niste ni znali da posjedujete. Namijenjen je svim osobama, koje žele razviti svoje samopouzdanje i motivaciju, otkriti u kojim poslovima mogu ostvariti vlastiti potencijal, bolje se predstaviti poslodavcima, investitorima, donatorima, te poboljšati svoje izlgede na tržištu rada, prilikom apliciranja na stipendije, otvoriti vlastiti poslovni poduhvat ili jednostavno bilansirati do sad stečene  sposobnosti.

U ponudi se nalaze dvije vrste Pasoša kompetencija, i to Pasoš kompetencija za mlade i klasični Pasoš kompetencija.

Pasoš kompetencija za mlade

  • Facebook

Ja sam “mali” Pasoš kompetencija. Volim se družiti sa učenicima i tinejdžerima. Družeći se sa mnom, upoznaćeš sebe na jedan drugačiji način. Ja ću objediniti sve ono što si do sada uradila/o tokom svog školovanja, slobodnog vremena, družeći se sa porodicom ili baveći se svojim omiljenim hobijima. Poslužiću ti kao izvrsna preporuka i pomoć kada budeš aplicirala/o za stipendiju, prilikom odabira škole i upisa u školu. Vjeruj mi, biće nam zabavno dok budemo razgovarali o tvom životu, tvojim snagama i prednostima, crtali tvoju liniju života, istraživali tvoja interesovanja i utvrđivali tvoje ciljeve. I samo da znaš, sve što budeš meni povjerio/la, ostaje između nas. Kada budemo završili naše putovanje, dobićeš Potvrdu Pasoša kompetencija za mlade, u kojoj će na najljepši način biti objašnjeno ko si ti zaista. Tu potvrdu možeš priložiti bilo gdje, i ona ti može pomoći da “priča umjesto tebe” o tvojim vrlinama, ili jednostavno možeš naučiti njen sadržaj, kako bi ti bilo lako predstaviti se, kada te pitaju da kažeš nešto o sebi. Zato, prijavi se što prije na info@ceo.ba ili putem linka i zakaži druženje.

Pasoš kompetencija (klasični)

  • Facebook

Ja sam klasični Pasoš kompetencija. Želim pomoći svim osobama koje žele otkriti svoje sposobnosti i svrstati ih u kompetencije prepoznate i preporučene od strane Evropske komisije, tj. samoinicijativnost i poduzetničke kompetencije, socijalne kompetencije, građanske kompetencije, kompetencije u nauci i tehnologiji, kreativno – produktivne kompetencije, tjelesno – zdravstvene kompetencije, informatička pismenost, matematička pismenost, jezičko – komunikacijske kompetencije na maternjem i stranom jeziku, te kulturna svijest i izražavanje. Mogu ti pomoći prilikom predstavljanja budućem poslodavcu, pisanja popratnog i motivacionog pisma, mogu te ohrabriti da pokreneš vlastiti poslovni poduhvat, otkriješ svoje sposobnosti i cijeniš više svoj trud… Jednostavno, mogu ti pomoći da povećaš svoje samopouzdanje. Kada te neko pita: “reci mi nešto više o sebi”, ti tada upotrijebi sve ono što sam ti ja ponudio i zajedno sa tobom otkrio, te odgovori sigurno i hrabro. Osim toga, preporučujem ti da moju Potvrdu priložiš prilikom aplikacija na razne konkurse ili projekte. Vjeruj mi, komisija će drugačije gledati na tvoje sposobnosti. Pozivam te da zakažeš druženje na info@ceo.ba ili putem linka.

Više o Pasošu kompetencija, možete saznati na sljedećem linku.

NAPOMENA: Tekst je vlasništvo autora i Centra za edukaciju i obrazovanje. Nije dozvoljena distribucija i korištenje ovog teksta, ili njegovih dijelova, bez dozvole autora i uz obavezno navođenje izvora.

Napišite poslovni plan i pokrenite posao

Poduzetnički rokovnik

 

Share This