CEO Vijesti

Održana promocija knjige “Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat”

Jan 11, 2014 | Vijesti

  • Facebook
Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u petak (10.01.2014.), organizovao je promociju knjige Almira Paočića, dipl.oec. „Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat“.

Knjiga je nastala kao rezultat iskustva autora na mnogobrojnim projektima i rada sa različitim ciljnim grupama.

S druge strane, imajući u vidu sve veću potrebu za literaturom, koja će na  jednostavan način približiti projektnu terminologiju, uočena je potreba za ovakvim materijalom. Prema riječima autora Almira Paočića, osnovni cilj je bio pomoći budućim aplikantima, te ih upoznati sa tehnikama i vještinama pisanja projektnih prijedloga i upravljanja projektima, koji će zadovoljiti stroge kriterije, koje postavljaju donatori.

  • Facebook

Recenzenti knjige  prof. dr. Bahrija Umihanić i Dr.sci. Beriz Čivić, u svojim recenzijama su istakli potrebu i vrijednost ove knjige na našem tržištu. Dr.sci. Beriz Čivić, na promociji je napomenuo, da se radi o veoma vrijednom materijalu, koji je pisan jednostavnim jezikom, a cjelokupan tekst je razumljiv svima, bez obzira na stepen poznavanja projektne terminologije. Naglasio je da poznavanje tehnike pisanja projektnih prijedloga, postaje sve značajniji faktor poslovanja, zbog apliciranja na domaće i međunarodne fondove, te da će oni koji poznaju ova znanja i vještine, biti kompetentniji na tržištu rada.

  • Facebook

Inače, knjiga je koncipirana iz četiri dijela, sa velikim brojem praktičnih savjeta i izvoda iz uspješno realizovanih projekata. Sadržajno, čitatelji će se upoznati sa planiranjem projektnih prijedloga, definisanjem problema, istraživanjem tržišta, kreiranjem logičke martice, analizom unutrašnjih i vanjskih faktora, planiranjem aktivnosti, kreiranjem finansijske projekcije, vođenjem, evaluacijom projekta, mogućim problemima tokom implementacije projekata, te izradom izvještaja.  Autor je čitateljima predočio i primjere aplikacionih obrazaca, te veoma kvalitetan pojmovnik, tako da će svi zainteresovani za ovu tematiku, moći izraditi svoje projektne prijedloge i voditi projekte.

VEZANI ČLANCI:

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

Share This